Neka odrastanje bude dječja igra

Od svibnja do rujna Savez društava "Naša djeca Hrvatske" u suradnji s društvima "Naša djeca diljem Hrvatske" i tvrtkom Beiersdorf provodio je projekt Neka odrastanje bude dječja igra. Cilj projekta je poticanje djeteta na igru i kreativnost te kvalitetno provođenje zajedničkoga slobodnog vremena djece i roditelja.

Završni događaj održat će se ove subote u Zaboku, na Dan igara, 19. rujna.

Na manifestaciji Dan igara djeca i roditelji zaigrat će razne igre koje su popularne diljem Europe, a koje se u različitim varijantama igraju i kod nas, uz niz drugih omiljenih, kreativnih društvenih i obiteljskih igara na otvorenom. Bit će to prigoda da se prisjetimo i onih pomalo zaboravljenih igara koje igraju već generacije djece i odraslih.

Sve su te igre prikupljene i objavljene u publikaciji Neka odrastanje bude dječja igra - priručniku s igrama za djecu i odrasle, koji je dio ovog projekta, a namijenjen je voditeljima igraonica i kreativnih radionica s djecom, pedagozima, psiholozima, roditeljima te svima koji se koriste igrom kao važnom metodom stručnog rada s djecom.

Iz projekta za DND osigurani su setovi igračaka s društvenim igrama, kao što su: pikule, gumi-gumi, Čovječe, ne ljuti se, Školica i uže za preskakivanje, koji su dostavljeni na 86 društava "Naša djeca".

Ulazak na Dan igara slobodan je za sve zainteresirane obitelji, djecu i odrasle koji žele sudjelovati u kreativnim igraonicama, naučiti igrati dječje igre iz Europe i neke nove igre, prisjetiti se onih pomalo zaboravljenih te provesti sa svojim najdražima dan ispunjen igrom i smijehom.