Masaža stopala na seljački način - i to je dio turističke ponude

U srpnju je zabilježen povećan broj noćenja na području Slavonije i Baranje, no najveći broj turista očekuje se upravo u ovom razdoblju te na proljeće. Ipak, sve se čini kako bi se poboljšala i obogatila turistička ponuda koja bi gostima bila na raspolaganju svih 365 dana u godini.

Ministarstvo turizma je raspisalo natječaj "Hrvatska s tisuću bazena" i tu se rodila jedna ideja da se prijavimo na taj natječaj. Znači, 2014. na natječaj za konkurentnost turističkog gospodarstva mi smo prošli s našim projektom i dobili odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 50 000 kuna, kaže Tatjana Novačić, vlasnica seljačkog domaćinstva.

Ubrzo je osvanuo bazen zatvorenog tipa, prvi turistički bazen na istoku Hrvatske na seoskom domaćinstvu. No želi se i više ponuditi gostu. Nešto potpuno drugačije u odnosu na ostala turistička domaćinstva. Već sljedećeg proljeća bit će ponuđena nova "terapija". To je valjanje u sijenu i slami, terapija žitaricama, uz, naravno, konzumiranje čajeva od samoniklog bilja.

Upotrebljava se ono što se ima, isključivo izvorno i domaće, kvalitetno i prepoznatljivo za taj kraj. Uz odmor i povratak u prirodu, na seoskome domaćinstvu u Popovcu ipak postoji budućnost.