'Desde alla' najbolji film 72. Mostre

"Desde alla" venezuelskog redatelja Lorenza Vigasa, gorka priča o susretu pedesetogodišnjaka i mladića, osvojio je Zlatnog lava za najbolji film 72. venecijanskog filmskog festivala, a film "Belladonna" hrvatske redateljice Dubravke Turić proglašen je najboljim kratkometražnim filmom u sekciji Horizonti.

Film "Desde alla" (Izdaleka), sporog ritma, naglašenih kontrasta, teškog intimnog svijeta i eksterijera punog života, nagrađen je dugim pljeskom u četvrtak nakon projekcije za novinare te je bio favorit.

U Južnu Ameriku odlazi i Srebrni lav za najboljeg redatelja, i to Argentincu Pablu Traperu za film "El Clan".

"L' Hermeline", jedan od tri francuska dugometražna filma, u konkurenciji je dvostruko nagrađen, Fabrice Lauchini dobio je nagradu Volpi za najboljeg glumca i redatelj Christian Vincent nagradu za najbolji scenarij.

Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Talijanka Valeria Golino za ulogu u filmu "Per amor vostro" Giuseppea M. Gaudina.

Na 72. Mostri debitantski film Dubravke Turić "Belladonna", kojem je ona redateljica, scenaristica i montažerka, proglašen je najboljim kratkometražnim filmom u natjecateljskoj sekciji Horizonti. Hrvatski film 'Belladonna' nagrađen na Venecijanskom festivalu