Matej Žgalin višestruki je biciklistički prvak Hrvatske

Europski tjedan sporta traje do 13. 9., a cilj mu je promidžba sporta u EU. U povodu toga predstavljamo vam dugoselskog biciklista Mateja Žgalina. 17-godišnji Matej višestruki je prvak Hrvatske, a biciklizmom se počeo baviti sasvim slučajno.
Predsjednik biciklističkog kluba Dugo Selo uočio me na nogometu. Pozvao me na utrku u Vodice i ja sam odlučio odvoziti je. I završio takav nespreman na postolju, prisjeća se Matej.

Iako je imao lošiju opremu i nikakvo prethodno iskustvo, njegov talent pokazao se presudnim i dao mu vjetar u leđa da nastavi trenirati. Danas, kaže, biciklističku karijeru ne bi mijenjao za nogometnu, unatoč lošijoj financijskoj situaciji ili manjoj medijskoj pozornosti.

Nakon utrke u Vodicama medalje su se nastavile nizati. Od ukupno 67 medalja koje sam osvojio, izdvojio sam tri najdraže - prvak Hrvatske, prvak maratona i viceprvak u kružnoj olimpijskoj disciplini, kaže Matej.

Uz talent potrebno je i mnogo trenirati. Matija to čini čak četiri puta na dan. Bitna je i tehnika na biciklu koju treba kontinuirano vježbati kako bismo imali što bolju spretnost na samoj utrci, ističe mladi uspješni biciklist.

Matej je pravi primjer kako vas život može iznenaditi i odvesti u neke nove pobjede o kojima niste ni sanjali.