Učenice Ljubica Marinčić i Dora Cesarec dobitnice su Nagrade Luka Ritz

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici 10. rujna jednoglasno su prihvatili prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za javna priznanja da se 'Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost' dodijeli dvjema učenicama - Ljubici Marinčić i Dori Cesarec.

Kako se navodi u obrazloženju, Ljubica Marinčić, učenica Osnovne škole Grigora Viteza, bila je, među ostalim, aktivna i u prikupljanju pomoći za poplavljene. Zajedno s vršnjacima organizirala je prodaju prikupljenih stvari kojih su se učenici odrekli u korist afričke djece.

Dora Cesarec, učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, dobila je nagradu Volonterskog centra Zagreb Very Important Volunteers, predsjednica je Volonterskog kluba škole, a u brojnim humanitarnim akcijama istaknula se kao izvrsna organizatorica.

U posljednje dvije godine, navodi se u obrazloženju, sudjelovala je i na dobrotvornom sajmu Udruge Korablja - sva sakupljena novčana sredstva namijenjena su članovima udruge s mentalnim i fizičkim poteškoćama u razvoju Doma za starije i nemoćne Peščenica.

Predsjednik Odbora za javna priznanja i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor rekao je da je ove godine Odbor za javna priznanja odlučio da tu nagradu dobiju dvije učenice. Kosor je istaknuo da će Gradska skupština kao i svake godine održati svečanu sjednicu i dobitnicama uručiti nagradu, koja se sastoji od priznanja i novčanog iznosa.