Otvorena izložba posvećena Milanu Steineru

Studijska izložba 'Hommage Milanu Steineru' u povodu 121. obljetnice rođenja tog hrvatskog slikara otvorena je 10. rujna u Modernoj galeriji. Izložba obuhvaća njegova djela koja niti stotinjak godina od nastanka nisu izgubila na neposrednosti, izravnosti i živosti.

U tri dvorane Vranyczanyjeve palače bit će predstavljene umjetnikove uljane slike, crteži i arhivska građa iz vlasništva akademika Josipa Vanište, koji već godinama brine o ostavštini Milana Steinera, a radi i na afirmaciji Steinerova opusa te upoznavanju mlađih generacija s tim slikarskim virtuozom.

Povjesničar umjetnosti Tonko Maroević smatra kako je ta izložba još jedno podsjećanje na impresivan Steinerov opus. Prema njegovim riječima, svaka prilika za susret s djelima Milana Steinera iznimna je, no takvih prilika nije bilo puno, a ni korpus djela umjetnika preminuloga s nepunih 25 godina nije opsežan i ne pruža mogućnosti učestalog pokazivanja.

Svi radovi s izložbe u Modernoj galeriji, koja će biti otvorena do 27. rujna, nastali su u samo pet godina u Zagrebu, od 1913. do 1918. godine.