Počeo jubilarni 10. Trash Film Festival

Otvaranjem izložbe o deset godina djelovanja Udruge Trash te koncertom grupe Zadruga 9. rujna u Varaždinu je počeo 10. Trash film festival na kojem će biti prikazano 45 filmova iz 19 zemalja.

U prostoru 'Trash Housea' u Gajevoj ulici postavljena je izložba predmeta koji prikazuju deset godina djelovanja Udruge Trash i održavanja Trash film festivala.

Nakon kratkog nastupa 11-godišnjeg glazbenika Denisa Šanteka, presjecanjem lanca izložbu su otvorili članovi ovogodišnjeg žirija festivala, kazališni redatelj Ozren Prohić te književnik i novinar Gordan Nuhanović. S redateljem Vinkom Brešanom oni će odlučivati o dobitnicima četiri 'Zlatne motorke', nagrade varaždinskog festivala, u kategorijama akcijskog, borilačkog, horor i znanstveno-fantastičnog filma. Peta 'Zlatna motorka' bit će nagrada publike.

Ove je godine bilo prijavljeno 200-tinjak filmova, a bit će ih prikazano 45 iz 19 zemalja. Amaterske uratke prijavili su autori iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Litve i dalekih zemalja - Argentine, Brazila, Meksika te Indije, na što su organizatori posebno ponosni.