Boris Tišma, 13-godišnjak koji igra u Real Madridu

Zagrepčanin Boris Tišma uspješan je sportaš, a ima samo 13 godina. Trenirajući košarku uočili su ga skauti španjolskog Real Madrida i pozvali u svoje redove. Veliki je to uspjeh za njega, a na ponos njegovom klubu i roditeljima.

U srpnju su me pozvali tamo na tjedan dana da treniram. Bili su jaki treninzi i nakon toga su odlučili da će me pozvati da igram za njih, priča Boris. Za mene je to veliki iskorak zato što ću zaigrati za veliki europski klub, dodaje.

Za tako velik uspjeh osim Borisa zaslužni su njegovi treneri i suigrači iz zagrebačkog košarkaškog kluba Dubrava. Mi svi u klubu smo ponosni na njega. Drago nam je da odlazi u veliki klub, međutim puno više nam je žao što odlazi od nas, kaže Ivan Lozanić, Borisov trener.

Odlazi iz kluba u kojem su njegov talent prepoznali i brižno njegovali, čim je kao devetogodišnjak, nakon nekoliko godina treniranja za svoju osnovnu školu, došao kod njih. Tu smo ga prepoznali kao igrača koji bi mogao trenirati sa starijima i uzeli ga da trenira s 2000. godištem. On je s 10 godina igrao državno prvenstvo, i to finale, igrao je 10-11 minuta, ponosno ističe Damir Beneta, Borisov prvi trener.

Osvojio je brojne pehare i medalje s klupskim kolegama od kojih se sada rastaje. Družili smo se na treningu i poslije njega, radili smo timski, radili zajednički obranu i napad, nije bilo nikad sebičnosti. Malo mi je žao što se rastajemo nakon 5-6 godina treniranja, ali što se mora, mora se, vrlo je realan Boris.

Sada se mora prilagoditi novim kolegama i trenerima, no to zbog karaktera ne bi trebao biti problem. Bivši treneri i kolege uvjereni su u njegov uspjeh. Boris je mlad, međutim on je dosta zreo u svojim razmišljanjima, usmjeren ka cilju, tako da sam uvjeren da njegova prilagodba tamo neće biti problem, ističe trener Lozančić.

Toliko zreo da se uopće ne boji odlaska u stranu zemlju bez roditelja. Uz takvu odlučnost podrška roditelja, također bivših košarkaša, bila je jedina opcija. Kažu, ako je on sretan i oni su sretni.

Boris zna da se želje ostvaruju uz mnogo upornosti i malo talenta. Tamo ću trenirati što jače i više mogu i nadam se da ću za pet godina zaigrati za prvu momčad Reala, nada se mlada košarkaška zvijezda.

Iako je teško već sada reći gdje će Borisa životni put odvesti, njegov je san biti izvrstan košaraš. Mi mu samo možemo poželjeti dobro zdravlje i neka zasja kao najsjajnija zvijezda košarkaškog neba.