U Istri održano natjecanje najbržih vinopija

Drugo izdanje istarskoga hedonističkog maratona 'Istrian Wine Runa', najzabavnije trkačke utrke u Hrvatskoj, okupilo je 6. rujna sedamstotinjak trkača žednih sportskih uzbuđenja i dobre zabave.

Prošlogodišnji najbrži ultramaratonac Robert Radojković ove je godine slavio u kategoriji maratona, a pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Barbara Belušić.

Oboje pobjednika otišli su svojim kućama bogatiji za količinu vina u protuvrijednosti vlastite težine, a nesvakidašnja atletska utrka u kojoj natjecatelji uživaju u vrsnim istarskim vinima i domaćim delicijama privukla je, uz brojne Hrvate, i znatan broj stranih posjetitelja koji su do Istre potegnuli čak iz SAD-a, Ujedinjenoga kraljevstva ili Ukrajine.

Uz maraton, trkači su se natjecali i u polumaratonu te štafeti u kojoj je pitanje prestiža bilo kako se što kreativnije maskirati, što je pošlo za rukom veseloj ekipi Havajaca.

Atraktivna trkačka trasa spojila je živopisni Momjan, Buje i Brtoniglu s konačnim ciljem u umaškom Stella Marisu gdje su stizali dobro okrijepljeni sudionici.

Na svojoj vinskoj avanturi trkači su posjetili petnaest podruma renomiranih istarskih vinara. 'Istrian Wine Run' pokrenut je 2014. godine po uzoru na francuski 'Marathon du Médoc' kojega svake godine posjeti više od deset tisuća trkača iz cijeloga svijeta, obilazeći pritom vinarije pokrajine Bordeaux.

Više o ovom hedonističkom maratonu pogledajte u reportaži Korelije Benazić