8. ZeGeVege festival održivog življenja

Danas i sutra na Trgu bana Jelačića održava se 8. Zegevege festival održivog življenja. Zagrebački glavni trg bit će središte brojnih zabavnih i edukativnih sadržaja. Moći ćete saznati koje su prednosti veganske prehrane i što je održivo življenje, prolistati dobru kuharicu, pojesti veganski kebab, kupiti vegansku češnjovku i kulen, pronaći prirodno sjeme, upoznati vegana koji podiže 550 kg tereta, poslušati predavanje o ekološkom otisku ili sjesti kod bana Jelačića i popiti kavu sa sojinim mlijekom.

Ovaj jedinstven festival u ovom dijelu Europe dio je međunarodnog festivala Veganmania, a cijenjen je i prepoznatljiv po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, kao i oni koji nisu testirani na životinjama i koji su prijateljski prema okolišu. Posvećen je zdravom i održivom življenju te dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Ovogodišnji 8. ZeGeVege festival rekordan je jer će se na njemu predstaviti 100 izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i inovacija te kozmetike koja nije testirana na životinjama. Bit će prisutni i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative, a nudit će se i informacije za turiste.