Studentica Kaja, naša predstavnica na Konferenciji mladih vođa

Ove je godine od 9. do 15. kolovoza u Slovačkoj, u Bratislavi održana Konferencija mladih vođa na kojoj su sudjelovali mladi iz cijelog svijeta. Jedina predstavnica iz Hrvatske na konferenciji bila je Kaja Pavlinić, studentica elektrotehnike i računarstva iz Varaždina.

Mogu reći da sam jako sretna što sam jedina koja je predstavljala Hrvatsku, čak i ovaj dio regije, zato jer je bila samo jedna sudionica s Kosova, ističe Kaja.

Na konferenciji su sudjelovali mladi od 18 do 24 godine iz 27 zemalja - od Europe, Azije do SAD-a. Svi oni jednoga dana žele biti vođe. Većinom su to studenti međunarodnih odnosa, prava i ekonomije, a cilj konferencije bio je naučiti ih kako da ono čime se bave primjene u svojoj zajednici.

Mislim da mi to jako puno znači za budućnost, jer nekako sad sagledavam svaku situaciju, svaki problem sa dvije strane. Znači imam neki objektivniji pogled na svijet i mogu primijeniti to što sam naučila na FER-u u nekim političkim vodama, planira Kaja. 

U 6 dana koliko je konferencija trajala, razvila su se prijateljstva, vrijedna poznanstva i razne ideje za nove projekte. Bez obzira na godine i područje poslovanja, vođe moraju biti otvorena uma. To je, smatra, ključ njihova uspjeha.

Kaja ima mnogo planova, a osnovni joj je cilj raditi za boljitak zajednice. Ali prvo će, kaže, riješiti fakultet, a onda se upustiti u nove pustolovine. Ja se vidim u nekoj kombinaciji biznisa, međunarodnih odnosa, informatike. Voljela bih se naravno zadržati u IT sektoru, to je moj primarni interes, ali voljela bih nešto možda sa Europskom unijom raditi, otkriva svoje planove Kaja.

Uz takav optimizam i entuzijazam, u Kajin uspjeh ne sumnjamo.