Fotosafari u neretvanskoj močvari

Fotosafari u neretvanskoj močvari kao jednodnevni izlet privlači sve više gostiju. Ondje je danas bila skupina Austrijanaca koja se odmara na Makarskom primorju.

Rascvjetani lopoči, trska i šaš, a sve se gleda iz tradicionalne neretvanske lađe. Taj spoj nedirnute prirode i prošlosti  za austrijske je turiste nešto što se ne osjeti svaki dan.

Osjećam se izvrsno, mi dolazimo iz planinskog područja, predivno je ovdje i ponovno ću doći. Sviđa mi se posebno nedirnuta priroda, nekomercijalizirane stvari koje smo dosad vidjeli, hvale turističku ponudu neretvanskoga kraja austrijski turisti.

No pravo iznenađenje bio je izbor kralja i kraljice neretvanske  močvare, nakon ručka u neretvanskoj kući. Nikad u životu nije mi se dogodilo da me netko izabere za kraljicu, hvala lijepa, to je jedinstven osjećaj, oduševljena je pobjednica.

Vožnja lađom kroz močvaru organizira se kao jednodnevni izlet za turiste koji su na odmoru u hotelima na našoj obali. Zahvaljujući ovim programima, novom programu berbe mandarina mi u Neretvi smo produžili sezonu vjerovali li ne za šest tjedana, ponosno ističe organizator fotosafarija Pavo Jerković.

Fotosafari u močvari u turističkoj je ponudi već dvadeset godina. Iz godine u godinu sve je više onih koji ga organiziraju i onih koji ga posjećuju.