Egzotični vrt u Zaprešiću

U Zaprešiću se nalazi jedan od najljepših vrtova u Hrvatskoj. Kada uđete u njega, zaboravite u kojem ste gradu, zemlji ili godišnjem dobu. I nema veze kaplje li se kiša iz raskošnih krošanja egzotičnog drveća ili se sunce prešetava čarobnim krajolikom. Zbog njega svaki dan ima djelić bajke u kojoj uživa i koju stvara njegova vlasnica Zaprešanka Štefica Bukovina.

Tko god da dođe, dočeka ga neka mala predstava. Na dvije tisuće četvornih metara vrta ispričano je mnogo zelenih priča s otočićima diskretnih cvjetnica.
Kada šetate vrtom čini se kao da ulazite iz jedne priče u drugu, a najzanimljivije su one koju šapuću krošnje egzotičnog drveća. Više od četiri stotine biljnih vrsta ovdje je u suživotu, na ljubav odgovaraju s još više ljubavi. U svim godišnjim dobima.

Štefičin dom pun je prozora kroz koje se vide raskošni zeleni krajolici. Neprocjenjiv ugođaj za jutarnje ili popodnevne kave kada vani pada kiša po klupicama postavljenim u svaki kutak vrta. Ujutro kada sunce proviri, sretni ritualni sele upravo na njih.