'Drakula' otvara novu sezonu ZKM-a

Zagrebačko kazalište mladih najavljuje intenzivnu novu sezonu 2015./2016. u kojoj je za svoju publiku pripremilo mnogobrojna važna gostovanja i premijere tematski zanimljivih i aktualnih predstava. Otvorit će je u subotu, 26. rujna, premijera predstave Drakula Brama Stokera u režiji Andrasa Urbana.

Kako se ističe u najavi, trenutačno najtraženiji redatelj u regiji Drakulu je postavio kao oštru, beskompromisnu i radikalnu izvedbu. Predstava je koprodukcija ZKM-a, Drame Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora te Fundacije Teatro Due iz Parme, praizvedena je potkraj svibnja u Mariboru, a nakon Zagreba, u studenome odlazi u Parmu.

Njezin međunarodni glumački ansambl čine Matevž Biber, Mia Biondić, Dado Ćosić, Jurij Drevenšek, Davide Gagliardini, Edvin Liverić, GianMarco Pellecchia, Nika Rozman i Lucija Šerbedžija.

Slijedi u subotu, 7. studenoga, premijera predstave Njemački Hinkemann Ernsta Tollera u režiji Igora Vuka Torbice te Čarobni brijeg Thomasa Manna u režiji Janusza Kice, na programu od 30. prosinca.

U novoj godini očekuju se premijere predstava Živjet ćemo bolje Maje Hrgović, u režiji Senke Bulić i koprodukciji s Hotelom Bulić, u planu za siječanj, te u veljači Crna knjiga Boruta Šeparovića (koprodikcija s Montažstrojem) i Share redateljice Nore Krstulović, autorski projekt koprodukcija ZKM/SKROZ/HDS.

Uz nabrojene glavne adute, ZKM u planu za novu sezonu ima još niz plesnih predstava i gostovanja kojima taj teatar nastavlja misiju širenja prostora kazališta, jačanja njegove vidljivosti te razvoja publike.