Na 'Lit Linku' predstavljeni hrvatski književni klasici

Hrvatski i francuski pisci, urednici i izdavači sinoć su sudjelovali u riječkom dijelu program književnoga festivala Lit Link na kojem su predstavljeni neki od hrvatskih književnih klasika. Potom su francuski i hrvatski pisci čitali svoja djela.

U Astronomskom centru Rijeka je priređen razgovor domaćih i francuskih urednika uz sudjelovanje Buzza Poolea iz SAD o prijevodima djela klasika hrvatske književnosti Miroslava Krleže, Ranka Marinkovića i Janka Polića Kamova te o njihovoj recepciji u SAD i Francuskoj.

U drugom dijelu programa svoja djela su čitali Dominique Fabre, Damir Karakaš, Albena Dimitrova, Kristian Novak, Marko Pogačar, Armand Gauz, Vedrana Rudan, Željka Horvat Čeč i David Fauquemberg uz glazbenu pratnju Samuela Rouesnela - Samuelita.

Književni festival Lit Link se održava u Puli, Rijeci i Zagrebu tijekom tri dana u organizaciji Hrvatskog društva pisaca. Namjera je predstaviti nekoliko pisaca gostujuće zemlje te gostujućim urednicima i izdavača predstaviti 12 hrvatskih pisaca s ciljem uspostavljanja kontakata.

Prva dva izdanja festivala su urodila konkretnim interesom američkih izdavača te je nakon predstavljanja objavljeno nekoliko djela hrvatskih pisaca.