U Omišlju na Krku počeo 10. 'Big game fishing'

U Omišlju na Krku 27. kolovoza počeo je 'Big game fishing' 10. međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u toj cijenjenoj disciplini sportskog ribolova.

Tijekom sljedeća tri dana 21 posada iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske odmjerit će snage i pokušati uhvatiti što bolji ulov. Nagrada je primamljiva jer najbolji odlaze u Kostariku na atraktivno svjetsko prvenstvo u 'big game fishingu'.

'Big game fishing' podliježe Zakonu o ribolovu stoga cijelo natjecanje prate inspektori. Lovi se velika riba; tuna, iglu i iglun, a na brod se može dignuti samo riba koja teži više od 50 kilograma. Ona se jedino boduje, a druga se mora pustiti.

'Big game fishing' jedan je od najvažnijih sportskih događaja na otoku Krku, ali istodobno i veliko druženje te zabava koja traje već puno desetljeće. Do subote 29. kolovoza natjecatelji će biti u ribolovu od 9 do 17 sati, a navečer je mjerenje ulova i zabava.

Završnica omišaljskog 'Big game fishinga' je 29. kolovoza kada će se znati pobjednik koji će sudjelovati na prestižnom svjetskom prvenstvu u Kostarici.