Google pokrenuo YouTube Gaming, online stranicu namijenjenu gamerima

Google je otvorio vrata svojeg novog online servisa YouTube Gaming,  platforme namijenjene gamerima i svim ostalim članovima online gamerske zajednice.

Ovaj servis je Googleov odgovor na Twitch.tv, kojeg ovaj softverski gigant nije uspio otkupiti prošle godine, a bit će mu sličan, jer korisnici će moći birati između velikog broja igrača koji se bave prijenosom igranja uživo te pretraživati servis prema naslovu igara, popularnom sadržaju ili samoj osobi koja streama. Osim same stranice, Google istovremeno izdaje i aplikacije za iOS i Android.

Korisnici će se online ili putem aplikacije moći prijavljivati na željene kanale, biti obaviješteni kada određeni stream krene uživo ili kad se određeni video postavi online, dok će dodatne opcije biti omogućene za sve koji kreiraju vlastite streamove.

Od dodatnih opcija postojat će kanal 'My Games', gdje će korisnici moći odabrati omiljene igre o kojima će ih servis obavještavati novostima, novim streamovima i videima. Takođe će postojati i live chat, gdje će se moći družiti s ostalim 'gamerima' te čak i s kreatorima igara.