Hvar među 13 'skrivenih dragulja' Europe

Europska neprofitna organizacija European Best Destinations - EBD uvrstila je Hvar među 13 manje poznatih turističkih mjesta u Europi uz preporuku da bi ih bilo dobro posjetiti ove godine jer su 'skriveni dragulji' Europe.

U uvodnom tekstu uz popis tih dragulja, objavljenom ovih dana na web stranicama EBD-a, navodi se da Europa ima nevjerojatne i dobro poznate destinacije u svijetu, poput Londona, Amsterdama ili Pariza, ali i tisuće manje poznatih ili nepoznatih odredišta koja nazivaju i europskim skrivenim blagom.

Među njima je i Hvar u Hrvatskoj kojeg opisuju kao mjesto jedinstvenog spoja raskošne mediteranske prirode, bogate kulturno-povijesne baštine i mondene turističke suvremenosti kojemu je okrenutost prema južnoj, sunčanoj strani svijeta podarila privlačnost i vedrinu. Navode i da je jedno od omiljenijih turističkih odredišta dalmatinske rivijere i neiscrpan izvor lijepih prizora, ugođaja i avantura.

Uz Hvar, na popisu EBD-ovih europskih 13 skrivenih dragulja za ovu godinu su još Piran u Sloveniji, malo morsko selo na talijanskoj rivijeri Portofino, mistični gradić Coimbra u Portugalu, koloristički Burano u Italiji, brdovito mjesto Mellieha na Malti, Tenby u Welsu, Dinant u Belgiji i Sveti Stefan u Crnoj Gori.

Tu su i četiri mjesta u različitim dijelovima Francuske, Colmar koji slovi i kao jedan od najljepših gradova na svijetu, Ploumanach s ružičastom kamenom obalom, selo Eguisheim bogato vinogradima i cvijećem te Cap Ferret, poznat kao mjesto gdje se odmaraju predstavnici visokog francuskog društva.