U Koprivnici odbrojavaju dane do početka 10. Renesansnog festivala

Koprivnica se vraća u srednji vijek. Zidine stare gradske utvrde počeli su okupirati vitezovi i haramije. Deseti jubilarni Renesansni festival koji počinje u četvrtak i ove će godine ugostiti stotine kostimiranih sudionika. Dio ih je predstavljen na reviji na Gradskim bedemima. 

Za okruglu, desetu godišnjicu Renesansnoga festivala u Koprivnici poznata domaća dizajnerica Vlasta Puklavec sašila je nove kostime. Predstavljeni su na reviji koju su nosile poznate Koprivničanke i članice Rukometnoga kluba Podravka.
Krenuli smo u jednu avanturu u koju je rijetko tko vjerovao. Moram se vratiti u to vrijeme. Neki su nas proglašavali 'ludim' što idemo u nešto što je nepoznato ovom prostoru. Ovom puku, ističe Renato Labazan, direktor TZ grada Koprivnice. Ali, od samo nekoliko stotina posjetitelja prve godine održavanja renesansni je festival prerastao u dobro posjećenu manifestaciju kontinentalne Hrvatske. Nakon godina rada i truda dobili smo podršku i priznanje i od Ministarstva turizma, tj. od Hrvatske turističke zajednice, koja je ove godine naš festival svrstala u top 11 hrvatskih turističkih projekata odnosno manifestacija, ponosan je Mišel Jakšić, dogradonačelnik Koprivnice.
Na Renesansnom festivalu u Koprivnici sudjelovat će i brojne viteške udruge. Obrtnici i trgovci održat će i sajam svojih proizvoda.