HRT ljeto obilježio trima iznimnima multimedijskim projektima

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ovoga je ljeta odradila nekoliko iznimno zahtjevnih multimedijskih projekata. Među njima su izravan prijenos vojnoga mimohoda održanoga 4. kolovoza u Zagrebu, prijenos svečanoga obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu 5. kolovoza te prijenos obilježavanja 300. obljetnice Sinjske alke 8. kolovoza.

HRT-ovi su gledatelji i čitatelji navedena događanja mogli uživo pratiti i na internetskim stranicama www.hrt.hr te na prigodnim stranicama danpobjede.hrt.hr i alka.hrt.hr, na kojima je HRT opsežnim izvješćima, fotogalerijom i rijetkim arhivskim snimkama  gledateljima i čitateljima pružio jedinstveno iskustvo pogleda u prošlost, ali i praćenje događaja u stvarnome vremenu.

Zbog mnogobrojnih zahtjeva korisnika svojih internetskih stranica HRT se pobrinuo i za dostupnost snimke vojnoga mimohoda te za internetsku dostupnost dodatnih sadržaja emitiranih na Hrvatskoj radioteleviziji, poput HRT-ove dokumentarne serije Godina Oluje emitirane u četiri dijela povodom 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja. Također, na prigodnim internetskim stranicama alka.hrt.hr HRT je donio pregled svih sadržaja povezanih s ovogodišnjom Sinjskom alkom.

Spomenuta događanja moglo se pratiti i na mobilnim uređajima jer su sve spomenute stranice dostupne i u mobilnim izdanjima. HRT je prema podacima servisa za mjerenje posjećenosti internetskih stranica GemiusAudience, u srpnju imao rast od impresivnih 53,31 posto jedinstvenih posjetitelja stranice putem mobilnih aparata u odnosu na prethodni mjesec. Na HRT-ovim interaktivnim stranicama za mobilne uređaje, osim najnovijih vijesti, čitatelji mogu pratiti raspored programa i gledati emisije na zahtjev.HRT je u srpnju, mjesecu u kojemu portali obično bilježe pad čitanosti, zabilježio rast od 32,64 posto jedinstvenih posjetitelja u odnosu na prethodni mjesec (izvor: Gemius Audience).

HRT je Dan pobjede i Sinjsku alku intenzivno pratio i na društvenim mrežama, putem službenih stranica HRT Vijesti na Facebooku i Twitteru.


Da cijene uloženi  trud, korisnici usluga HRT-a pokazali su svojim pohvalama i pružanjem podrške na Twitteru i na Facebooku, gdje ih  je najviše impresionirala 12-godišnja Mia Negovetić, čija je izvedba himne na generalnoj probi vojnoga mimohoda, na stranici na Facebooku, pregledana čak 217.006, a podijeljena gotovo 2000 puta.

Unatoč činjenici da portali u ljetnim mjesecima obično bilježe manji broj posjeta čitatelja, www.hrt.hr je u srpnju prema podacima Gemius Audiencea zabilježio vlastiti povijesni rekord po broju posjeta, stoga redakcija internetskih stranica HRT-a zahvaljuje svim vjernim posjetiteljima tih stranica i onima koji će to tek postati.

No, priči tu nije kraj jer već najesen dolaze nova iznenađenja zbog kojih Hrvatska radiotelevizija poziva svoje sadašnje i buduće gledatelje, čitatelje i slušatelje na praćenje njezinih programa.