Najjači je, a jede samo vegansku hranu

Jeste li čuli za čovjeka koji podiže automobile i trupce, baca perilice rublja i vuče teške betonske kugle, a sve to bez mesa, jaja i mlijeka u svojoj prehrani? Prvak teških disciplina, psiholog i bivši bodibilder Patrik Baboumian snažne mišiće i vrhunske rezultate postiže uz vegansku prehranu.

Ovaj simpatičan Nijemac bit će poseban gost ZeGeVege festivala koji će se održati 4. i 5. rujna na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Patrik Baboumian proglašen je 2011. godine najjačim čovjekom Njemačke, što je do danas ostao neoboriv rekord. Šest godina prije toga prestao je jesti meso jer je odlučio da zbog njega 'više neće nastradati nijedna životinja'. Primijetio je da je nakon te odluke postao još snažniji i mogao dizati još teže utege.

Nakon što je proglašen najjačim čovjekom Njemačke, napravio je korak dalje i iste godine postao vegan. 2013. godine postigao je i svjetski rekord u dizanju najtežeg tereta koji je čovjek ikada nosio. 10 je metara na pozornici nosio uteg težak 550 kilograma, što odgovara težini većeg konja.

Neprestano nižući nove rekorde u dizanju teških tereta, Baboumian želi razbiti mit da snažni muškarci trebaju jesti puno mesa i ostalih namirnica životinjskog podrijetla.

U bogatome cjelodnevnom programu ovogodišnjeg 8. ZeGeVege festivala zanimljivi predavači, nutricionisti i stručnjaci održat će atraktivna predavanja i stručna savjetovanja. Posjetitelji će moći prisustvovati degustacijama i radionicama kuhanja, urbanog vrtlarenja i održivog stanovanja, predavanjima o veganskoj prehrani i sportu te utjecaju prehrane na poboljšanje kvalitete života.