Može li glumica biti i dobra vrtlarica?

Priče Dobrog jutra o vrtovima se nastavljaju, tako su zavirili u vrt smješten na obiteljskom imanju glumice Marije Borić. Osim što je ekipu Dobrog jutra pustila u svoj vrti, Marija je dala i neke dobre savjete za rješavanje nametnika i ideju za slastan ručak direktno iz vrta.

Dobar dan i dobro došli u Stubičke toplice u naselje Jarki, dočekala je Marija Borić ekipu. Ovo je rodna kuća moje mame.

Na jednom mjestu nekoliko oraha, a naravno iz kuće i vrt zbog koje je ekipa i došla. Vrt se proteže na 200 do 300 kvadrata, tvrdi Marija iako, priznaje, da joj je mjera 'odokativna'. U vrtu ima svega – rajčice, korabice, paprike, luka, salate, cikle, krastavaca, krumpira. Nađe se još i peršina, mrkve, kelja, brokule, blitve, zelja, mahune – koje smo zatekli u cvatu, a Marija se nada da će i plodove dati.

Borićevi u vrtu uzgoje povrća da im bude dovoljno, a nađe se i za prijatelje i rodbinu bez vrta. Od svoje rajčice rade i šalšu i kečap i koncentrat. Do sada su pripremili 40 teglica kisele cikle, i više od 30 teglica kiselih krastavaca. Krumpir čeka da ga se okopa. Ne koristim rukavice, radim golim rukama i kad čupam travu i drač. Sve radim bez rukica, jer me dodir sa zemljom umiruje i stvarno daje mir. Ja se u vrtu baš dobro osjećam, iskrena je Marija. Sve što sadi raste prirodno, mi zemlji damo ljubav, a ona nama plodove. Ne špricamo, samo ponekad s koprivama koje beremo na bregu. I otkriva nam tajnu kako se bori s puževima u vrtu – na kupove po vrtu stavlja suhu palentu, pa puževi idu na palentu i toliko se prejedu da umru.

Recept za slastan ručak iz vlastitog vrta vrlo je jednostavan. Kad dođem u vrt i vidim koje povrće najbolje izgleda taj dan, to jedemo i to pripremam za ručak.

Uživa Marija u vrtu, ali i u tome da se pohvali skuhanim ručkom namirnicama iz svog vrta. Znate kakvi smo mi glumci, bili na pozornici ili ne… nama treba aplauz.