Vesele Lucijine životinjske torbice

Lucija Vrcić  je 'od limuna napravila limunadu', točnije neuspjeh i prepreke uspjela je transformirati u uspješnu poslovnu priču. Takvih primjera nikada dosta, a možda i vi nakon ovoga dobijete inspiraciju i svoje dugo odgađane snove i želje počnete pretvarati u uspješan posao.

S olovkom i papirom u ruci - tako je od djetinjstva. Oduvijek je, kaže, nešto crtkarala. Srednja umjetnička škola za Luciju je bila jedina opcija. Profesori su joj, prisjeća se, govorili kako je malena doza talenta potrebna, no bez teškog i mukotrpnog rada i mnogo vježbe - uspjeha nema. Riječi su to koje joj i danas odzvanjaju u glavi. Nakon završetka studija, krenula je u potragu za poslom i kako to već obično biva, prvo pitanje bilo je ono o radnom iskustvu. Neuspjeh je brzo pretvorila u vlastiti poslovni uspjeh.

Zatražila je poticaj od države i njime otvorila svoj obrt za izradu kožnih torbica. Kaže da joj dobro ide, pokriva troškove i zadovoljna je. S izradom kožnih torbica Lucija je počela prije pet godina, a njezin je rad prepoznala i struka i nagradila je brojnim priznanjima.
 
Mašta joj neprestano radi. Mira nema gotovo nikada pa nerijetko noć provede za šivaćim strojem. No ne žali se previše jer, kaže, radi ono što voli, a tu privilegiju nema baš svatko. Oduvijek sam voljela luckaste detalje, tipa kape s ušima i slično. Počela sam životinjske uzorke stavljati i na torbice… slučajno sam nacrtala ribu i tako je sve krenulo. Ta riba je najslavnija torbica koju ja imam. Inspiracija mi je biljni i životinjski svijet, objašnjava Lucija.

Dobro zna da se na staroj slavi dugo ne živi. U moru dizajnera i onih koji bi to htjeli biti, ona se želi istaknuti trudom i originalnošću. Trenutno se najviše igram s dezenima, modeli su isti, samo mijenjam boje i dezene kože… S vremenom ću morati napraviti neke nove modele, jer nije baš lijepo da se na tržištu vrti jedna te ista stvar.

Lucija se uvijek vrtila po očevoj radionici, pa i danas zatraži pokoji njegov savjet. Prva ravna šivanja remenja prošla je upravo u njegovoj radionici i zaključila da je s kožom puno jednostavnije raditi nego s tekstilom.

Mlada, talentirana i uporna Lucija krenula je u samostalne vode i zasada u njima dobro pliva.