1. Međunarodna konvencija mladih liječenih od maligne bolesti

Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima zajedno sa svojim Mladima Krijesnice (mladim osobama koje su u djetinjstvu liječene od maligne bolesti) organiziraju Prvu međunarodnu konvenciju mladih liječenih od maligne bolesti.

Cilj Konvencije je osnažiti mlade i podići njihovu razinu kompetencija na viši nivo, kroz predavanja, radionice i razmjenu iskustava, kako bi bili spremniji i dalje pomagati djeci i obiteljima koje prolaze kroz liječenje i nakon njega. Mladi koji su prošli liječenje, sada u ulozi volontera pružaju podršku i osnažuju obitelji na specifičan način.

Konvencija će se održati na Sljemenu od 20. do 24. kolovoza u Domu Crvenog križa, a sudjelovat će 60 mladih iz 11 europskih zemalja koji su aktivni u svojim organizacijama. Konvencija je zatvorenog tipa, ali će se 23. kolovoza (nedjelja) održati Dan otvorenih vrata kada će moći pristupiti svi zainteresirani.
Teme predavanja na Dan otvorenih vrata su: Razmjena iskustava (Katie Rizvie, The little people Romania) i Izgradnja partnerstva (Aleksandra Živković, Agencija za mobilnosti i programe EU).

Jutros su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali Ana Tomašić, Robert Panijan i Nemanja Kantar, mladi iz Krijesnice koji su prošli liječenje od maligne bolesti, a sada u ulozi volontera pružaju podršku i osnažuju obitelji mladih koji su suočeni s bolešću i koji prolaze zaista teške trenutke u životu.