Zbog radova na odašiljaču Sljeme očekuju se teškoće u prijmu televizijskih programa

Tvrtka Odašiljači i veze (OiV), u čijem je djelokrugu distribucija televizijskoga signala, u razdoblju od 21. do 29. kolovoza zamijenit će UHF antenske sustave na odašiljaču Sljeme, zbog čega se očekuju poteškoće i prekidi u prijmu televizijskih programa.

Tijekom cijelog tog razdoblja s odašiljača Sljeme smanjenom će se snagom odašiljati programi mreže MUX A (HRT – HTV 1, HRT – HTV 2, RTL TV i Nova TV) i mreže MUX B (HRT – HTV 3, HRT – HTV 4, RTL 2 i Doma TV).

Zbog radova koji će se izvoditi u ranim jutarnjim satima, kada je gledanost televizijskih programa najmanja, i to u petak 21. kolovoza te subotu 29. kolovoza od 2.30 do 5.30 doći će do potpunog prekida programa.

Više o televizijskom tornju na Sljemenu, njegovoj povijesti i funkciji pogledajte u reportaži Ivane Debeljak, emitirane u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Putem interaktivne karte možete provjeriti koje je televizijske programe, na kojim frekvencijama/kanalima i s kojih odašiljača moguće gledati na pojedinoj lokaciji u Republici Hrvatskoj.

A kako teku radovi reporteru Dobrog jutra Ognjenu Golubiću rekao je Bruno Cigrovski, nadzorni inženjer.