Winyasa flow joga povezuje dah i pokret

Moj živahni karakter teško podnosi jogu. Iako i u mojem plesačkom poslu morate imati snažnu koncentraciju za izvođenje koraka i varijacija, mirovanje nije imanentno mojem biću.

No i ja sam pronašla jogu za sebe. Winyasa flow sustav je vježbanja joge koji povezuje dah i pokret. Kretanje od pokreta do pokreta, od daha do daha uz potpunu svijest o tome što činimo ovdje i sada bio mi je dovoljno zanimljiv da pokušam i preporučim.

Našla sam veselu skupinu ljudi i nasmiješenu učiteljicu Sanju Radović gotovo u središtu Zagreba. Prostor u koji sam ušla bio je toliko prijateljski svijetao, mirišljav i otvoren da je to sigurno izazvalo trenutačnu ugodu. Presudila je i filozofija 'vježbaj, sve ostalo će doći samo' i to mi je bilo važno. Do sada su me uvjeravali u duboki, proceduralni misaoni proces koji vodi ka nekom pokretu, a ovdje se može vježbati, zastati, nastaviti, nasmijati, razgovarati.

Tijek treninga je vrlo dinamičan i stimulativno je tjelesno iskustvo. Kao da pozitivna energija dođe sama, bez napora udahnete taj osjećaj i s radošću ga proslijedite.

Nakon sata prestanete odjednom žuriti, prebrzo se kretati, kao da je vaše tijelo zastalo na trenutak upoznajući sebe. I zato evo vam winyasa flow. Vježbajte uz Sanju.