Tehnika body flow

Jednu smo toplu večer posvetili tehnici body flow. Našli smo je u dvorani iza kazališta u Rijeci gdje je grupa žena vježbala tehniku koja tijelu daje snagu, ali i kontinuitet pokreta pa time i gracioznost, a ne samo nabildane mišiće.

Dugo smo tražili takvo što, a da smo na pravom mjestu potvrdila nam je i balerina Ekaterina Vereshchogina, solistica Sarajevskoga baleta koja je u Rijeci na odmoru. Njezinom tijelu, naviknutom na mnogo teže vježbe, ovaj trening godi baš zato što daje snagu i elastičnost mišićima.

Tečaj vodi mlada i vrlo odlučna Marina Lukež koja je i sama na svojem tijelu isprobala dobrobit ove tehnike. Dugo je dolazila u teretanu, no onda je osjetila potrebu da svoje dobro oblikovane mišiće malo rastegne i pronašla Body Flow.

Riječ je o sustavu vježbi koje kroz promišljeno ponavljanje daju snagu tijelu, ali i rastezljivost, jer svako stezanje prati rastezanje. Sustav donekle podsjeća na vježbe iz baleta, ali nije toliko kompliciran da ga svatko ne bi mogao ponoviti.

Vježbe su sastavljene za svaku grupu mišića i to je važno jer, poput studentice Ivone ili ekonomistice Nataše, svi želimo da nam trening bude koristan, ali i zabavan i veseo. Ovdje je to spojeno u jednu jedinstvenu tehniku.