Jogu možete vježbati i na dasci za surfanje

Standing up padelling (SUP) ili veslanje stojeći na dasci, noviji je način vježbanja joge u Hrvatskoj. Prije tri godine u Medulinu ga je počela raditi Tihana Čurović, viša kondicijska trenerica.

Začetke ovakvog načina vježbanja joge nalazimo u davnoj 1940. kada su surferi s plaže Waikiki stali na dasku kako bi bolje plovili kroz valove. Jogistima se ta daska svidjela jer je široka i izvrsna podloga za vježbanje, a ugoda mora i zraka sjajno okruženje. U Europi se širi potkraj 90-ih prošlog stoljeća, a u Medulin nam stiže prije tri godine. Snimku te joge gledala sam u dokumentarcu Australske televizije i bila očarana ljepotom vježbanja na moru.

Potraga za našom verzijom bila je uspješna jer sam upoznala Tihanu i njezinu veselu ekipu. U trenutku dolaska u Medulin puhao je jak vjetar no to nije omelo naše vježbače da isplove i pokažu nam svu ljepotu novog načina vježbanja.

Za ovu rekreaciju nema kontraindikacija. Obično se radi rano ujutro ili kasnije navečer kada je mirno more, pa nema opasnosti od sklizanja. Daska je dovoljno široka da na njoj možete stabilno stajati i izvoditi asane.

Vaša će ravnoteža biti izazvana mnogim faktorima no baš ćete se tako bolje koncentrirati na izvođenje. A i što ako padnete u more?! Ljeto je, okupajte se i uživajte.