Što sluša Barack Obama na godišnjem odmoru?

Američki predsjednik Barack Obama objavio je popis pjesama koje sluša na godišnjem odmoru na stranici streaminga Spotify, otkrivajući svoj ukus usredotočen na američke izvođače, od kojih ga nekolicina podupire na političkoj sceni.

Barack Obama uobičajeno se odmara s obitelji na otoku Martha's Vineyard na sjeveroistoku SAD-a, gdje vrijeme provodi u igranju golfa i čitanju. Nakon što je objavio popis knjiga koje je ponio na odmor, predsjednik je na Twitteru objavio poveznicu s dva popisa pjesama odgovarajući na zahtjev znatiželjnika.

Na popisu 'Vol. 1 Ljetni dan' nalazi se naslov reggae legende Boba Marleyja 'So Much Trouble in the World' čije riječi bi trebale inspirirati Obamu za kraj mandata.

Na 'Vol. 2 Ljetna noć', Obama sluša 'Superpower' Beyonce koja je zajedno sa suprugom Jay Z-om sudjelovala u kampanji za njegov reizbor 2012. Američki predsjednik sluša još i Stevieja Wondera, Justina Timberlakea, rock skupinu Florence and the Machine, Arethu Franklin, Boba Dylana, Ninu Simone, Milesa Davisa, Billie Holiday, Temptations, Isley Brothers, Johna Coltranea i Franka Sinatru.

Na popisima su većinom američki glazbenici, ali se našlo mjesta i za Rolling Stonese, Van Morrisona i Leonarda Cohena.