Elvisova jakna, pištolj i još 150 predmeta na velikoj dražbi u Gracelandu

Jakna koju je Elvis Presley nosio u filmu iz 1964. 'Viva Las Vegas' i još 150 predmeta koji su pripadali preminulom pjevaču bit će ponuđeni 14. kolovoza na dražbi u sklopu Elvisova tjedna na njegovu imanju Graceland u Memphisu.

Potencijalni kupci stajali su u redu dan ranije kako bi za 20 dolara kupili ulaznicu za dražbu u kući u kojoj je umro kralj rock'n'rola. 'Uzbuđenje je veliko. Očekujem dobru dražbu koja obuhvaća Elvisov život na pozornicama i na filmu. Mislim da bi mogli doseći milijun dolara', rekao je direktor aukcije Jeff Marren.

Zvijezde dražbe su Elvisova jakna koju je nosio u sceni plesa s Ann-Margaret u filmu 'Viva las Vegas' procijenjena između 30.000 i 50.000 dolara, a među osobnim predmetima slavnog pjevača i glumca je pištolj Walther PKK s ugraviranim imenom 'Elvis' i 'TBC', što znači 'taking care of bussines'. Očekuje se da će biti prodan za 100.000 do 125.000 dolara.

Obožavatelji iz svih dijelova svijeta okupljaju se jednom godišnje u čast Presleyu koji je 16. kolovoza 1977. umro u kupaonici na svom imanju Graceland u aveniji Elvisa Presleya u Memphisu.

Vila i svi predmeti u njoj pripadaju Lisi Mariei Presley, kćeri Elvisa i Priscille i oni nisu na prodaju.