Počeo 21. Sarajevo film festival

Projekcijom brazilskog filma "Druga majka" redateljice Anne Muylaert u petak je otvoreno 21. izdanje Sarajevskog filmskog festivala (SFF), a do 22. kolovoza koliko će trajati publika će unutar 18 različitih programa imati priliku pogledati 259 filmova iz 57 država.

Film otvaranja ovogodišnjeg SFF-a je među onima koji su tijekom godine dobili najveći broj nagrada na različitim filmskim smotrama potput festivala Sundance te onih u Berlinu i Valletti.

Organizatori su istaknuli kako je njegov odabir simboličan pokazatelj profila ovogodišnjeg SFF-a koji filmofilima nudi široki spektar uspješnih ostvarenja iz različitih dijelova svijeta, no fokus izbornika bio je na filmovima šireg susjedstva, kojih će biti stotinjak.

Natjecateljski dio SFF-a počinje u subotu a prvo ostvarenje koje će biti prikazano u konkurenciji za najbolji igrani film bit će hrvatski "Zvizdan" u režiji Dalibora Matanića, apsolutni pobjednik ovogodišneg festivala u Puli.
Hrvatski film "Lijepo mi je s tobom, znaš" u subotu će otvoriti i natjecateljski program u kategoriji dokumentarnih filmova.

Očekuje se kako će kino-dvorane i ostale posebne lokacije namijenjene projekcijama na otvorenome u idućih osam dana posjetiti čak 100 tisuća gledatelja.