Televizijska kuća Showtime najavila seriju o životu slavne glazbenice Patti Smith

Televizijska kuća Showtime adaptirat će memoare američke glazbenice Patti Smith 'Just Kids' u mini seriju, prenosi Uncut. Smith će adaptirati svoje memoare s dramskim piscem i televizijskim producentom Johnom Loganom.

Vijest je objavio predsjednik Showtimea David Nevins tijekom ljetne novinarske turneje Udruženja televizijskih kritičara. Nevins je tim povodom izjavio da su mu memoari 'Just Kids' jedni od najdražih ikada.

'Ne samo da se radi o fascinatnom portretu umjetnika koji sazrijevaju, već je to inspirativna priča o prijateljstvu, ljubavi i izdržljivosti. Oduševljen sam što će se čuti unikatan glas Patti Smith kroz scenarij koji će pisati zajedno s darovitim Johnom Loganom', kazao je.

Smith pak smatra da će serija Showtimea omogućiti da se dublje istraže karakteri i razviju priče izvan knjige. 'Takva forma nudi narativnu slobodu i priliku da proširimo teme u knjizi', ustvrdila je.

Novi memoari slavne njujorčanke 'M Train' trebali bi izaći 6. listopada. Izdavanje knjige bit će popraćeno turnejom, a zasad su najavljeni samo datumi za Sjevernu Ameriku.