I redovnici fotografiraju

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovao je fra Ivan Dominik Iličić, OP dominikanac. Fra Ivan, mladi redovnik, ljubitelj fotografije, govorio je tome o kako i zašto su se u Godini posvećenog života, Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica odlučili raspisati doista poseban foto-natječaj.

Natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika
otvoren je na blagdan sv. Dominika, 8. kolovoza, a otvoren je do blagdana sv. Franje Asiškoga 4. listopada.
Nakana je potaknuti hrvatske redovnice i redovnike, od novicijata nadalje, na stvaranje fotografskih radova protkanih kršćanskim vrednotama. Najuspjeliji radovi, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, objavit će se u katalogu, kao sintezi fotografske kreativnosti hrvatskoga redovništva danas. Izložba najuspjelijih fotografija i predstavljanje kataloga planira se za kraj Godine posvećenog života, najuspješniji radovi bit će i nagrađeni. 

Fotografije za natječaj ne smiju biti objavljene i izlagane, i starije od 2014. godine, a tema im treba biti:  Bog, vjera, nada, ljubav, život, molitva, euharistija, radost, zajedništvo, Crkva, Blažena Djevica Marija, hrvatski sveci i blaženici, sluge i službenice Božje, svećenici, redovnice, redovnici, posvećeni laici, hodočašća, apostolat. Po autoru se zaprimaju najviše dvije digitalno neobrađene fotografije, svaka slana posebno jer u konkurenciju ulaze isključivo digitalne fotografije. Detalje i prijavni obrazac nalaze se na www.redovnistvo.hr, a obrazac i fotografija šalje se na redovnicka.umjetnost@gmail.com.