Divlji Zapad u Podravini

Šodericu, za one koji ne znaju, krasno jezero pokraj Koprivnice, ovoga su vikenda zauzeli kauboji, konji i country zvuci. Sve skupa, naravno, pod budnim okom šerifa i reportera HRT-a Hrvoja Povijača.

Odlazak na Divlji Zapad oduševio je mnoge Podravce. Da bi sve izgledalo kako treba, izrađena je kulisa iza koje se krije šerifov ured, i naravno saloon. Šerif, alias Miroljub Puhač, koji se brinuo za javni red i mir, iako nije imao puno, posla bio je na oprezu. Banditi su uvijek negdi skriveni, nekad se javno pojave, ali nemamo ni pljački, sve je normalno.

Konjičke igre privukle su najviše posjetitelja. Pedesetak ponosnih uzgajivača iz sjeverozapadne Hrvatske imalo je što pokazati. Staza je napravljena s preprekama koja znamo ponekad sretati u prirodi. Zapravo ovo je način da pokažemo na kojem nivou su naši konji uvježbani, kakve su njihove vještine. I ne samo njih nego i jahača, ističe Davor Rajšel, predsjednik Konjičkog kluba 'Bilogorski rendžeri'. Okupljeni zaljubljenici prepoznali su potencijal konjičkog turizma.

Da bi svima bilo zanimljivo organizirano je i bacanje potkova, gađanje lukom i strijelom, jahanje električnog bika, ali najljepši od svega je ipak bio country line ples – tradicionalni američki ples. Četrnaest kaubojki i kauboja 'Country line dance' grupe marljivo ga je uvježbavalo cijele godine. Doista kaubojski svijet pristajao je Šoderici kao sedlo konju.