Mogu li izviđači i knjižnica u 'isti koš'?

Ušli smo u drugu polovicu ljeta, i to je izvrsno vrijeme da se nadoknadi sve ono što se ne stigne tijekom godine, mnogi ovih dana zato čitaju do mile volje. Toj navici u knjižnici u Čakovcu žele poučiti i one najmlađe, i trude se pokazati im da je upravo knjižnica ugodno mjesto za svakojake doživljaje.

Svakakvih u čakovečkoj knjižnici ima, vrlo životnih i praktičnih, pa je mnogim osnovnoškolcima upravo ona omiljeno odredište. Svi koji vole pustolovne knjige moraju voljeti i izviđače. Jer i oni su pustolovi, koji su čakovečkoj knjižnici organizirali animacijsku radionicu o izviđačkim znanjima. Polaznicima se toliko dopala da možda i sami postanu izviđači kojih je danas u Čakovcu malo.   

Vezanje čvorova radoznalim polaznicima već dobro ide. Naučili su puno različitih stvari – što raditi kada te ugrize zmija, kako se koristiti kompasom, kako odrediti azimut, kako podići šator. Zadnja vježba izvodila se naravno u dvorištu knjižnice.

Uz izviđače u knjižnici se već 24 godine za osnovnoškolce priređuje ljetni ciklus besplatnih kreativnih i edukativnih radionica, a teme su najrazličitije. Od 9 jednotjednih radionica polaznici mogu izabrati najviše tri, a zbog velikog interesa broj je ograničen.

U čakovečkoj knjižnici uspješno su spojili knjiške doživljaje i najrazličitije teme - od učenja stranih jezika do šetnje kroz povijest i prirodu.