Kad južnokorejski muškarci kuhaju

Južnokorejsko društvo, inače poznato kao izrazito patrijarhalno, u posljednje vrijeme doživljava znatne promjene. Naime, premda prema tradiciji muškarcima nije mjesto u kuhinji, sve više njih redovito polazi tečajeve kuhanja.

Poduzetnik Lee Jin-soo na kraju napornog radnog dana stavlja pregaču i kuharsku kapu. S još šestoricom, uglavnom sredovječnih muškaraca, odnedavno pohađa kulinarski tečaj. Donedavno je to bilo nezamislivo jer je istraživanje o udjelu koji muškarci imaju u kućanskim poslovima pokazalo da je Južna Koreja na posljednjem mjestu.

Popularizaciji kuhanja među muškarcima najviše su pridonijeli reality showovi u kojima su pripadnici jačeg spola odjenuli pregače i u ruke uzeli kuhače. Uslijed toga znatno je porasla i internetska prodaja kuhinjskih pomagala muškarcima u Južnoj Koreji. 

I na kraju, nakon što se pokus s kuhanjem pokazao uspješnim, možda im neki novi reality show kao zanimljivost prezentira usisavanje ili pak brigu za djecu, koja je trenutačno - krajnje nepopularna.