Krapina, Plomin, Novalja i Ilok među najboljima po hrani, zabavi i vinima

Krapina i Plomin te Novalja i Ilok - hrvatska su mjesta koja su se našla među najbolje ocijenjenim u kategorijama hrane i ponude noćnog života i pića u istraživanju Booking.com-a na InterRail ruti kroz Europu i Hrvatsku.

Istraživanje među putnicima koji Europom putuju vlakom, odnosno istražuju Europu putujući InterRail rutom, provedeno na uzorku od 32.000 ispitanika iz 16 zemalja.

Izdvajajući gastronomske InterRail rute, iz Booking. com-a kao najbolje gastro destinacije popraćene najboljim smještajnim objektima u Europi ističu Amsterdam, Antwerpen, Lyon te dvije hrvatske destinacije - Plomin i Krapinu.

Plomin opisuju kao malo selo bogate povijesti smješteno u prekrasnoj Istri na vrhu 80 metara visokog brda s ponudom vrhunskog domaćeg maslinova ulja, sireva te luksuznog okusa tartufa. Štrukli, purica s mlincima, pite i štrudle samo su neki od specijaliteta Zagorja i Krapine koje u priopćenju spominje Booking.com.

Za ponudu pića i noćnog života najviše su ocjene korisnika Booking.com-a dobili Španjolska i Portugal i to zahvaljujući atmosferi, prijateljski raspoloženim domaćinima, povoljnim koktelima te ponudi barova. Među preporukama Booking.com putnika su tako Salamanca, Porto, Lisabon te Novalja i Ilok.

Novalja, gradić na otoku Pagu, poznat je po svojoj party plaži Zrće koja je prepuna odličnih barova i klubova te privlači putnike iz cijelog svijeta, navode iz Booking.com-a. Ilok predstavljaju kao najistočniji grad Hrvatske, smješten u Srijemu, kraju poznatom po vrhunskim vinima i vinskim cestama.