U Ljetnom kampu skupljaju snagu za borbu protiv opake bolesti

Splitska Udruga Sanus, koja se brine o djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti, organizirala je višednevni ljetni kamp u Gospiću. Tu su djeca imala priliku družiti se, opustiti, kreativno se izraziti i skupiti snagu za daljnju borbu protiv opake bolesti. 
Sva su platna u Gospiću oslikali mali bolesnici i oni koji su to nekada bili, a danas su potpuno ozdravili. I u ovom kampu ljubavi i u udruzi Sanus za cilj su imali dati snagu djeci i roditeljima. 10 godina vodimo kampove i djecu iz cijele Hrvatske. Ovo je jedan veliki program ovo je osnaženje, ne samo djece nego i roditelja, jer su sigurni da su djeca zaista sretna, što pokazuju ankete kad se djeca vrate u svoje domove, ističe Božena Anić, predsjednica Udruge roditelja djece oboljelih i liječenih od malignih bolesti. Druženja kroz radionice djeci daju snagu za daljnju borbu protiv opake bolesti. Svake godine Sanus organizira kamp ljubavi na drugoj lokaciji.
No, i roditelji i djeca željno priželjkuju skrstiti se na jednom mjestu. Obećan im je rehabilitacijski centar u Krsnu. Ovakvi kampovi postoje u više od 50 zemalja svijeta. Iskustva su pokazala u zadnjih 25, 30 godina da je ovo jedan od najdjelotvornijih načina rada sa djecom, ističe psiholog Željko Kozić.
Projekt udruge Sanus podupire Ministarstvo zdravlja kao i mnogi donatori, a do kraja godine, kako je najavljeno, očekuju se prvi konkretni koraci na izgradnji Centra za rehabilitaciju u Krasnu.