U miraz donijela svoje najveće blago – vedrinu, marljivost i svestranost

Malo nas zna kakav je život žena na selu. Nakon što završi poslove u polju i brigu o životinjama nastavlja raditi, ali kreativno. Ekipa Dobrog jutra skoknula je do Virja da vas upozna s Josipom Rasinec.

Još dok mnogi spavaju, Josipa Rasinec ustaje kako bi nahranila svoje ovce. Ima ih stotinu, od toga 40 janjaca. Miljenici u stadu su joj Iva i Jan. Jan je crn, a za Ivu kaže da je majka kraljica stada. A Josipa je kraljica u obitelji Rasinec gdje je došla za snahu. U miraz je donijela svoje najveće vrijednosti vedrinu, marljivost i svestranost. Uspješna je u svemu čega se prihvati. To potvrđuje i priznanje - na izboru za najseosku žene iz 2013. kada je Josipa osvojila titulu Prve pratilje.
Josipa potječe iz slikarske obitelji Nađ iz Prugovca. Talent je naslijedila od oca. Prvu je izložbu Josipa imala još kao tinejdžerica. Sada slika makove, voli cvijeće i detalje iz prirode. Ali ne slika ona samo na platnu. I oslikavanje pisanica za nju je izazov. S oslikavanjem počinje poslije Valentinova, a jaja skuplja cijelu godinu.
Josipa i šije. Naučila je od mame. Na njenom venecijanskom kostimu mogli bi joj pozavidjeti i neki uspješni dizajneri. Haljinu – projekt, kako ju voli nazivati, dolaze i čizme i torba. Josipa ih šije za svaku prigodu kao  i šešire i pregače... čega god se dosjeti. Izrađuje i lutke uglavnom za dječje predstave. Kada obavi sve poslove u polju i staji nastavlja s kreativnim radom. Često je budna do jutarnjih sati ali ne mari. Radi što voli i uživa u uspomenama koje svakoga dana stvara.