Pogledajte kako izgleda vožnja lebdećim skateboardom

Proizvođač automobila Lexus objavio je niz videosnimki profesionalnog skateboardera Rossa McGourana koji vozi lebdeći skateboard, nadahnut filmovima 'Povratak u budućnost'.

Prvak skateboarda vježba u skate parku blizu Barcelone, pokazuju snimke objavljene u utorak navečer. No, slijedi razočaranje koje potvrđuje opravdanost strahova nekih fanova nakon što su vidjeli prve snimke prije nekoliko tjedana, jer hoverboard se mora koristiti na metalnoj površini.

Hoverboard je daska koja klizi lebdenjem, a njome se koristi legendarni junak SF trilogije 'Povratak u budućnost' Marty McFly, kojeg tumači Michael J. Fox, koji tako bježi u drugom filmu serijala iz 1989., a čija se radnja odvija upravo 2015. godine.

Među fanovima triju filmova Roberta Zemeckisa hoverboard je postao kultni predmet, baš kao i minijaturna pizza koja pečenjem postaje golema. Svi se nadaju da će hoverboard stvarno zaživjeti 21. listopada 2015., na dan kada Marty McFly treba doputovati iz 1985. godine.

Lexusov hoverboard lebdi samo iznad metalnih površina pomoću magnetske sile kao i lebdeći vlakovi, a lebdenju pomaže i tekući dušik koji hladi magnetske vodiče.