Sve novosti Festivala dokumentarnog rock filma u Ozlju

Ljubitelji glazbe i filma moći će u sklopu Festivala dokumentarnog rock filma DORF od 10. do 14. kolovoza u Ozlju pogledati projekcije filmova, promocije knjiga te izložbu stripova i ilustracija.

Izložba stripova i ilustracija Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića organizirana je u okviru projekta EDIT-Comics. Radi se o 20 strip tabli s radovima koje su ova dva velikana hrvatskog stripa napravili za osnovnoškolske uzraste te objavljivali u Modroj lasti, SmibuOK-u.

Svaki dan s početkom u 21 sat na terasi dvorca u Starom gradu održat će se projekcije šest dokumentarnih glazbenih filmova te promocija knjige 'Srce od zlata' nekadašnjeg basista 'Azre' Miše Hrnjaka. U sklopu festivala bit će prikazan film 'Sudar u dvorcu' Arsena Oremovića o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion.

'Kad muzičari šokiraju' redatelja Dubravka Jagatića dinamičan je kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV postaja, s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce, Dine Dvornika i Zabranjenog Pušenja pa do LET 3).

Film 'Živim u barakama' Željke Kovačević govori o proboju na scenu skupine Euro black nation, prvog romskog hip-hop banda u Hrvatskoj. Polusatna priča Ljiljane Šišmanović 'The Cinkuši' priča je o glazbenoj družini Cinkuši, osebujnom bendu world-music rockera koji sviraju etno-folk-rock na kajkavskom.

Mladi dvojac Filip Meštrović i Marinko Marinkić pratili su vinkovačko-novsku indie pop rock trojku 'Punčke' i dobili zanimljiv istoimeni kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu. Na radost svih ljubitelja Bijelog Dugmeta, na festivalu će biti prikazan film 'Izgubljeno dugme' o legendarnom bubnjaru Ipi Ivandiću, skupine redatelja - Renata Tonkovića, Marija Vukadina i Roberta Bubala.

Prije i nakon projekcija filmova, glazbu će birati gosti i autori, a posjetitelji će sve dane na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi.