26. Međunarodni molitveni festival mladih u Međugorju

Prvih dana kolovoza Međugorje se pretvorilo u najveću svjetsku pozornici mladih.

Na 26. Međunarodni molitveni festival stiglo je više od 50.000 mladih iz 80 zemalja, iz cijeloga svijeta. Oduševljava ih zajedničko jednotjedno druženje, te sadržajni program ispunjen molitvom i pjesmom.

Ni velike ljetne vrućine nisu zaustavile mlade. Svi putevi vode prema crkvi sv. Jakova. Tako je već 26 godina u prvom tjednu u kolovozu. Mladifest je posebno mjesto susreta, druženja, mjesto životnih promišljanja, ali i opuštanja. Katolička mladež moli, pjeva i pleše u živom ritmu. Sretni su, radosni, osvježavaju se na ovom izvoru i vraćaju se kući s jednim novim nadahnućem, s ovim poletom, živjeti u svojoj obitelji, u svojoj sredini, u svojoj župnoj zajednici, živjeti na jedan drukčiji način, ističe fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Silvia je sa Sicilije prije 9 godina prvi je put došla u Međugorje, zavoljela je to mjesto i naučila  hrvatski jezik. Sada hrvatski uči njezina mlađa sestra. Postale smo studentice škole za prevoditelje u Rimu. Ove smo godine bile u Splitu na razmjeni kako bismo poboljšali svoje znanje hrvatskog jezika u koji sam se zaljubila i svoju ljubav prenijela na sestru. Festival mladih tako osvaja svijet. Njegovi sudionici puni su dojmova.

Festival završava danas, a na rastanku mladih nakon jednotjednog druženja još jednom smjenjivat će euharistija, pjesma, ples i oduševljenje.