Razvode se žabac Kermit i Miss Piggy iz Muppet showa

Žabac Kermit i njegova partnerica Miss Piggy šokirali su obožavatelje lutkarske družine Muppet, objavivši da se rastaju.

'Nakon brojnih razmirica i pošto smo ozbiljno i duboko razmislili, donijeli smo tešku odluku da svoju ljubavnu vezu prekinemo', objavili su Kermit i Piggy u zajedničkom priopćenju na njihovim društvenim mrežama.

No, Piggy i njezina ljubav Kermit nastavit će suradnju, među ostalim na seriji dokumentaraca o likovima iz Muppet showa koja će se u Sjedinjenim Državama početi prikazivati od 22. rujna.

'Vodimo razdvojene privatne živote i namjeravamo se viđati s drugim ljudima, žabama, svinjama i tako dalje', povjerili su obožavateljima na Facebook stranici i na Twitteru.

Kermit i Miss Piggy zajedno su već godinama, najprije su ljubovali i surađivali u Muppet Showu, a potom u lutkarskoj seriji o Muppetima. Točna priroda njihova odnosa nije nikad u potpunosti razjašnjena. U Enciklopediji ličnosti iz Muppet Showa stoji da je njihovo vjenčanje bilo fiktivno, iako Piggy u torbici uvijek nosi vjenčani list.

Vijest o njihovu razvodu uslijedila je 4. kolovoza, na dan kada je u Los Angelesu predstavljena njihova buduća suradnja u seriji koja će se prikazivati na ABC-ju pod nazivom Muppeti.

'Izlaziti sa mnom je kao kada letite pokraj sunca', rekla je Piggy, koja je, dosljedna svom imageu dive, zakasnila na predstavljanje novog showa. 'I neizbježno je da Kermitova popularnost padne dok ću ja ostati zvijezda', samouvjereno je dodala.