Umjetnici u Meksiku pretvorili siromašno predgrađe u živopisnu atrakciju

Jedan zajednički projekt u središnjem Meksiku doslovno je doveo umjetnost u domove tamošnjih stanovnika. Stotine kuća u gradu Pachuca jarkim je bojama obojio tim njemačkih umjetnika te ispunio zahtjev organizatora koji su željeli stvoriti najveći mural u zemlji.

Tim umjetnika pod nazivom 'German Crew' proveo je 14 mjeseci pretvarajući dio grada Las Palmitas u ogroman, šareni mural. 'Obojili su ukupno 209 kuća, a svaka boja predstavlja duh ovog dijela grada. Bio je to zajednički projekt u kojem su djelomično sudjelovala i kućanstva.' rekao je direktor projekta Enrique Gomez.

Radeći ruku pod ruku sa stanovnicima, muralisti su obojali fasade domova u boje poput lavande, limete i naranče, pretvarajući tako sivilo neuglednog predgrađa u blještavu atrakciju.

Enrique Gomez objasnio je da je cilj ove umjetničke akcije bio promovirati zajedništvo i integraciju te promijeniti negativnu sliku toga dijela grada.

Kad je projekt završen, reakcije stanovnika i posjetitelja bile su toliko pozitivne da je niknula zamisao o sličnim akcijama i u drugim siromašnim predgrađima.