Od svojih snova ne treba nikada odustati

U redakciju Dobrog jutra stiglo je ozbiljno pismo osamnaestogodišnjeg Marka Dorića iz Ližnjana. Pisao nam je o svojim velikim sportskim uspjesima, ali i o životnom snu za čije ostvarenje treba malu pomoć

Marko Dorić
živi u Ližnjanu. Najbolji je junior Hrvatske u K1 i seniorski viceprvak u Tajlandskom boksu. Izborio je mjesto u reprezentaciji i trebao bi ići na Europsko prvenstvo u Španjolsku. Za ostvarenje tog sna nedostaju mu financijska sredstva, ali Marko ne odustaje. Fascinirala nas je njegova volja i čvrsti stavovi.

Nema posustajanja. Honorarno radi, srednju školu završio je s odličnim uspjehom i upisao željeni fakultet, a broj osvojenih medalja teško je izbrojati. Život ga je naučio kako biti snažan i izvan ringa. Naime, roditelji mu ne žive zajedno, a za odgoj su najzaslužniji baka i djed. Otac je ribar i jako je malo vremena provodio kod kuće pa je  razgovor s njim o Markovim uspjesima pobudio jake emocije.

Za velike uspjehe najviše je zaslužan sam Marko. Uz posao i školu mukotrpno i redovito trenira. Jutrom rano trči ili je u teretani, a navečer trenira sa sparing partnerom. Do sada je osvojio dva juniorska prvenstva Hrvatske, a nastupao je kao senior u Tajlandskom boksu. Dobio je priliku otići i na Europsko prvenstvo u kickboxingu koje će se održati u Španjolskoj, u San Sebastianu od 22. do 30. kolovoza, no nedostaje mu financijskih sredstava.

Koliko je nastup na velikom prvenstvu bitan za ozbiljnog sportaša najbolje zna netko tko je sve to prošao. Pero Tadić, važno ime hrvatskog boksa, bivši izbornik hrvatske boksačke reprezentacije i pulska boksačka legenda, odlučio je pomoći. Marku ekipa Dobrog jutra nije ništa rekla, pripremili su pravo iznenađenje.

I uspjeli su u tome. Marko je oduševljen, a Pero ganut. Razumije Pero Marka jer je i sam pošao težak sportski put i zna da svatko tko izbori mjesto na takvom natjecanju mora ići…
 

Hoće li Marko donijeti medalju s Europskog natjecanja manje je bitno, kaže Pero, to što ne odustaje od svojih snova već ga čini velikim sportašem i čovjekom, a onda će jednom i ta medalja sigurno doći bude li ju jako želio.