Dubrovnik kao drugi dom

Dubrovački duo 'Buco i Srđan' popularni 70-ih i 80-ih godina, kako među Dubrovčanima tako i među gostima, i danas imaju brojne poklonike. Ovoga su puta zasvirali za svoje prijatelje Jadranku i Aleksandra-Sašu Kravljaču koji posljednjih godina žive u Švedskoj, ali već tri desetljeća redovito posjećuju Dubrovnik.

Saši su samo tri grada u životu važna, rodno Sarajevo, Mostar u kojem je proveo dio djetinjstva,  pa mu se nostalgično u snu vraćam i Dubrovnik u kojem je od djeteta postao star čovjek.

Iako je tijekom tih 30 godina Dubrovnik doživio brojne promjene, za Jadranku i Sašu, Grad je uvijek onaj isti Grad. Dok imate prave gospare još uvijek u gradu, kao što su Buco i Srđan i još neki. Nažalost, neki su i otišli - partili što bi rekli - Grad je tu. Grad će biti ono što je bio. Grad čine ljudi. Čini ga i kamen zaista i ono što su nam ostavili, ali ova divna čeljad, što bi reko Buco na početku koncerta uvijek - jesu Grad, ističe Saša. Ljubav prema Gradu su prenijeli i na djecu. Ove su godine za boravak u Dubrovniku izdvojili mjesec dana koje provode vrlo aktivno.

Ovakvi gosti, koji se iz godine u godinu vraćaju, najbolji su promotori dubrovačkog turizma, a to u Dubrovniku znaju cijeniti. Upravo zbog toga Jadranka i Saša, kao i mnogi drugi gosti, za svoj odmor, ali i svoj drugi dom biraju upravo Dubrovnik.