Koncertni zbor Sveučilišta Yansei iz Južne Koreje nastupio u Varaždinu

Jedan od ponajboljih pjevačkih zborova u svijetu, koncertni zbor Sveučilišta Yansei iz Južne Koreje, prvi je put nastupio u Hrvatskoj. Sinoć su oduševili publiku u prepunoj varaždinskoj katedrali. 

Mladi Korejci, mahom studenti glazbe, putuju cijelim svijetom pa su u europsku turneju rado uklopili Varaždin. I premda su u Hrvatskoj prvi put, o njoj podosta znaju i ne skrivaju oduševljenje našom zemljom.

Hrvatska mi je najdraža zemlja u Europi. Lijepo je vrijeme, lijepa je zemlja, ističe Daniel Mteongjun KimZanimljivo nam je i pomalo egzotično, sviđa nam se ovaj grad, dodaje Soo Jeong Kwan. Vidjeli smo na televiziji prekrasnu seriju o ovoj zemlji, tu je krasna katedrala pa smo doista željeli pjevati ovdje, objašnjava ljubav prema našoj zemlji profesorica Hae Oek Eunice Kim Bang.

Stigli su na poziv orguljaša i zborovođe Varaždinske katedrale Višeslava Jaklina koji prati kulturne događaje u Beču gdje je studirao.

Zbor Yonsei University Concert Choir nalazi se na koncertnoj turneji u Italiji, Hrvatskoj i Austriji. Nakon Varaždinskih Toplica i Varaždina, putuju u Austriju. Početkom kolovoza održati dva koncerta u Beču.

Na programu su bila sakralna djela G.P. da Palestrina, F. Guerrera, J.G. Rheinbergera, J.S. Bacha, W.A. Mozarta i J. Brahmsa.