Zadarski 'HDZ' i dalje aktivan

Zadar je nedavno dobio svoj HDZ, ali ne onakav kakav nam odmah pada na pamet, jer oni su zajednica koja je vezana glazbom, a ne politikom. Punog naziva Hrvatska disco zajednica okupljaju upravo mlade i nešto starije ljubitelje disko glazbe.

Kada ste posljednji puta plesali uz pravu disko glazbu, da baš onakvu kao iz filma 'Groznica subotnje večeri'?

Ako ne pamtite ili se ne sjećate uopće takve glazbe, u Zadru su se pobrinuli da baš takva sjećanja probude ili tek stvore. Naša publika je ostala zakinuta ne samo za zlatno doba diska nego i za moderan disko. Nekoliko kolega iz cijele Hrvatske odlučili su se uključiti u novi disco pokret i u svojoj zajednici postaviti pred ljude način zabave koji je otvoren, koji dopušta svima da budu ono što jesu, da se odijevaju kako žele i koji ne traži od njih preveliko trošenje energije, objašnjava širenje ove disco zajednice Hrvatskom Nenad Nešović - DJ Nesho.

I tako je, prvo u Zadru, nastala Hrvatska disko zajednica, koja organizira disko zabave tematski podijeljene po razdobljima. Nude tri varijante. Klasični disco, za one 40+, moderni disco koji je temeljen na osvježenim izdanjima starih hitova – tzv. new disco i miješanu zabavu – zabava počne klasično, a završi modernim obradama i izdanjima. Na taj način žele objediniti staro i novo, starije i novije generacije u istom prostoru i pokazati da se mogu zajedno dobro zabaviti.

Iako imaju program i akronim poznate političke stranke, kažu da s politikom veze nemaju, samo im je sve to zabavno. Često se dogodi da novi članovi i njihova okolina ne vjeruju rečenici: učlanili smo se u HDZ. Ali kad stigne objašnjenje – Hrvatska disco zajednica, smijeh ne prestaje. Česta im je to podloga za zezanciju, pa i kad ih pitamo što dalje spremaju vole izbaciti pokoji politički izraz – o svojim događanjima 'pravodogno će obavjiestit medije', pripremaju 'središnji događaj' ovog ljeta, 'decentralizirani su'…

Osim Šibenika, u disko zajednicu su se uključili i Zagreb i Križevci, a očekuje se širenje disko groznice po cijeloj državi jer glazba je odlična i prilagođena vremenu i mjestu. Dobre disko vibracije su odaslane, zabava uz ovaj HDZ je zagarantirana, samo im zavirite u raspored na društvenim mrežama i izađite na plesni podij.