U Istanbulu otvoren kafić po uzoru na seriju 'Na putu prema dolje'

Mladi turski fotograf Deniz Kosan otvorio je u Istanbulu kafić Walter's Coffee Roastery za koji mu je kao inspiracija poslužila kultna serija 'Na putu prema dolje' (Breaking bad).

Posjetitelji u kafiću mogu uživati u dekoru koji podsjeća na znanstveni laboratorij u kakvom su glavni glumci serije Walter White (Bryan Cranston) i Jesse Pinkman (Aaron Paul) proizvodili kristalni meth te u poslasticama na temu serije.

Kafić možda ne nudi plave kristale ili prženu piletinu (koja se u seriji nudila u fiktivnom meksičkom restoranu Los Pollos Hermanos koji je u seriji njegovom vlasniku Gusu Fringu služio kao paravan za kriminalne radnje), no zato je moguće vidjeti barmene obučene u žuta odijela kao što su bili odjeveni glavni glumci pri proizvodnji plavog metha; bombone plave boje koji podsjećaju na tu drogu, pića servirana u kemijskom posuđu te ogroman periodni sustav na zidu.

Slike interijera kafića i njegovu ponudu na poznatom društveno-medijskom blogu 'Mashable' objavila je jedna od novinarka i blogerica s komentarom: 'Taj vas slatki kafić natjera na pitanje što bi moglo biti drugačije da su se Walt i Jesse odlučili baviti biznisom kave, a ne metamfetamina'.

Serija 'Na putu prema dolje' jedna je od rekordera u osvajanju zlatnih Emmyja, a tijekom pet sezona prikazivanja imali su 58 nominacija i 29 osvojenih Emmyja. Radnja se vrti oko sredovječnog profesora kemije Waltera Whitea, koji dozna da ima rak pluća i da mu preostaje godina dana života te se upušta u kriminalne radnje. Tijekom vremena od kuhara metha postaje hladnokrvni ubojica i glavni proizvođač metha u cijelom južnom dijelu SAD-a i sjevernog Meksika.