Najkraća brodska linija na Jadranu

Brodarica je mirno i ugodno prigradsko naselje smješteno 8 km ujužno od gradskog središta Šibenika. Morskim putem udaljena je tek pet minuta od otoka Krapnja, najmanjeg i najnižeg naseljenog otoka na Jadranu. Krapanj još zovu i otok spužvi. 

Brodska linija Krapanj - Brodarica, kojom prometuje trajekt Spužvar najkraća je u Hrvatskoj. Zahvaljujući kapetanu Renatu Jaramu i ostalim djelatnicima nikada se nije dogodilo, ma kakve vremenske neprilike bile, da bude u prekidu i da Krapanj bude odsječen od kopna.

Linija zimi vozi 4 puta dnevno praznikom i nedjeljom, 14 puta radnim danom, dok u sezoni nedjeljom vozi 7 linija, a radnim danom njih čak 19.

Osim putnika, Spužvarom do Krapnja stiže i građa za kuće, dostava, kamioni čistoće... Uglavnom, prima sve, težine do tri i pol tone.

Krapanj je od kopna udaljen pet minuta brodom ili 10 minuta plivanja s jedne obale na drugu. No, plivati na relaciji gdje plovi trajekt zabranjeno je, stoga ni ne pokušavajte. Kapetan Renato i njegov Spužvar tu su da vas prevezu.